Eriksminde antenneforening

ERIKSMINDE MEDIENET - DIGITAL TV - BREDBÅND - TELEFONI

Priser BREDBÅND 2019

40/10 MB til 129,- kr. mdl.

100/40 MB  til 189,- kr. mdl

250/40 MB til 279,- kr. mdl. 

NB: Ovennævnte hastigheder kræver Cisco/Technicolor 3925/3928/3940 kabelmodem. Andre kabelmodemer f.eks. de ældre Motorola kan ikke opnå disse hastigheder. 

Foreningen har altid et godt tilbud på de seneste modeller af kabelmodemer pt. Technicolor 3940

Foreningen opdaterer og vedligeholder det fælles kabel- og fibernet i disse år. Det betyder at der opkræves 50. kr. månedlig til dette formål. Det behandles hvert år på foreningens generalforsamling.

For at kunne få hastigheden 250/40 MB kræves installeret et Cisco/Technicolor 3940 kabelmodem. Prisen for dette modem er den sædvanlige = 695,- kr..

Support for bredbånd

Fra den 15. Januar 2018 er der nyt telefonnummer og nye åbningstider for support på bredbånd.

TLF: 44 40 07 91

Mandag - torsdag kl. 9.00 - 21.00 og weekend og helligdage kl. 11.00 - 21.00. 

FÅR JEG DEN HASTIGHED JEG HAR BESTILT?

Koble en PC til Kabelmodem med LAN-kabel når du vil checke hvilken hastighed foreningen leverer. Wifi forbindelser bliver generet af den støj andre elektroniske dimser i huset laver (og det er mange).

 Check din hastighed her  (Vi anvender hastighedstesten fra  Antenneforeningen Vejen)

 

Lidt om Cisco 3925-3928-3940 kabelmodem

Nedenfor er der en kort illustration og beskrivelse i hvordan du tilslutter din nye Cisco EPC 3925/3928/3940 Home Gateway (Router)

  - 2,2 KB

Cisco 3925/3928/3940 leverer ALT I EN BOKS

- Router

- Firewall

- Trådløst net (*)

- 4-port switch

- IP-fastnet-telefoni

(*)  De trådløse forbindelser har sine udfordringer, så vi henviser til andre artikler om dette.

 

Kabelmodem med wifi

Internet kræver et Cisco 3925/3928/ 3940 kabelmodem som foreningen sælger til  695,- kr.  

Bestilling på kabelmodem , installation af datafilter og check af installation kan ske til foreningen tekniker GE Teknik på tlf. 6168 8230. Samtidig kan aftales tidspunkt for afhentning. Betalingen opkræves på kommende faktura fra foreningen.

Bestilling på kabelmodem  kan også ske til foreningen formand Kai Nielsen, tlf. 29607607. Samtidig kan aftales tidspunkt for afhentning. Betalingen opkræves på kommende faktura fra foreningen.

 

Opsigelse af Bredbånd

Et medlem kan opsige sit medlemskab af foreningen med 1 måneders skriftligt varsel til ophør med udgangen af et kvartal. Opsigelsen afgives overfor bestyrelsen. Bestyrelsen fastsætter afgiften for frakobling hhv. gentilkobling til kabel- og bredbåndsanlægget. Pt. er denne afgift 995,- kr.

 

 

Krav til husets antenneinstallation

Det er en forudsætning for et godt internet  at husets antenneinstallation ikke sender støj ud i kabelnettet, hvorfor det er et krav at den skal være klargjort til internet ved installation af nyeste datafilter. 

 

Måling af hastighed på din internetforbindelse

Ved måling af hastigheden på din internetforbindelse i Eriksminde Medienet skal du sikre dig følgende: Foretag hastighedstesten ved at sætte et internetkabel i routeren og forbind det direkte til din computer. Sørg for at alle andre netværksstik er taget ud. Hvis du bruger en computer med trådløst netværk, så sørg for at slå det fra. Sørg for at afslutte alle sessioner på computeren

 

Værd at vide om rådløse forbindelser (wifi)

 

Flere og flere benytter selvfølgelig trådløse routere, ikke mindst fordi det er smart og man undgår at trække kabler, der heller ikke er særlig kønne at kigge på, men også fordi at nutidens dimser i form af tablets, smartphones og bærbare computere inviterer til det. Men der er forskel på trådløse routere – ingen tvivl om det.

Nogle har en længere rækkevidde end andre, nogle har mulighed for at distribuere signaler på flere frekvenser som eks. 2,4 GHz og 5 GHz samtidig og mulighed for en masse andre indstillinger. En ting man skal gøre sig klart når man selv vil til at ”lege” med trådløse routere er, at man skal have indsigt i opsætningen, eller i det mindste kende en som har og har tid til at hjælpe en med opsætningen.

Den router der skal anvendes af medlemmet i forbindelse med et Internetabonnement fra Eriksminde Medienet har en rimelig god rækkevidde, men bevares der kan sagtens findes routere der har længere rækkevidde og har du brug/behov for dette, er der intet i vejen for at du selv investerer i en sådan. (ca. 700-1100 kr. skal du regne med) Det vil dog være formålstjenstligt samtidig at få lukket for den trådløse forbindelse i routeren du har købt hos foreningen, idet disse to ved samtidig udsendelse af trådløse signaler vil forstyrre hinanden, og dermed nedsætte rækkevidden af dit nye trådløse signal. Dermed fungerer din router købt af foreningen nu som forbindelse til internettet og bringer signalet frem til den trådløse router. Du skal være opmærksom på at i forbindelse med support fra foreningens teknikkere ydes der ikke support på din egen indkøbte router, men udelukkende på routeren fra foreningen.

Et trådløst signal er aldrig lige så godt som et signal fra et trukket kabel, men i langt de fleste tilfælde vil du kunne modtage et tilfredsstillende signal, der leverer den nødvendige hastighed til dine dimser. Rækkevidden er ligeledes afhængig af hvor du placerer din router i forhold til resten af husets rum, hvor tykke murer du har, om der er kælder og 1. etage, og meget mere.

 

Ved måling af hastigheden på din internetforbindelse i Eriksminde Medienet skal du sikre dig følgende: Foretag hastighedstesten ved at sætte et internetkabel i routeren og forbind det direkte til din computer. Sørg for at alle andre netværksstik er taget ud. Hvis du bruger en computer med trådløst netværk, så sørg for at slå det fra. Sørg for at afslutte alle sessioner på computeren

Placering af datafilter

 - 39,8 KB

Ovenstående tegning viser at frem til og med tilslutningsstander er det foreningens ansvar (på vegne af medlemmerne) og tilslutningsledning og husinstallation er husejerens ansvar.

Antenneforeningen kan kontaktes på: info@eriksminde.dk
Dudal Webdesign